Klikom na sliku pristupite sajtu.

5 stvari koje treba da izbegavate ako želite zdravu i stabilnu vezu – InfoGriz
Home / Zabava / 5 stvari koje treba da izbegavate ako želite zdravu i stabilnu vezu

5 stvari koje treba da izbegavate ako želite zdravu i stabilnu vezu

Za sve loše što se dogodi vi pronalazite krivicu u drugima, a najpre u njemu? Da li je zaista tako ili tražite problem gde ga nema…

Ako ne shvatate ili ne prihvatate realnost – ne očekujte da ćete imati zdrav odnos u vezi. Naime, i kod najvećih ljubavi, nije baš sve tako ružičasto i u „oblacima“. Nekada je potrebno stajati čvrsto na zemlji, a ako to ne umete, očekujte površan i nezdrav odnos u kome će se i vaš partner osećati kao i vi – loše!

Naša saradnica Staša Miljković izdvaja pet ključnih stvari koje bi što pre trebale da shvatite, ako želite zdravu i stabilnu vezu.

On se ne slaže sa vama u svemu i to je potpuno OK

Da li ste se ikada zapitale koliko energije i vremena potrošite ubeđujući svog dragog da ste baš vi u pravu, a ne on? Ako je odgovor “puno“ – niste jedine. Većina ljudi u vezama konstantno vodi borbu oko ovih stvari. Međutim, u takvim situacijama gubi se razumevanje, pa i veza.

Možda je vreme da odustanete od nadmudrivanja i počnete da uživate. Naravno, ne idite baš u drugu krajnost popuštajući u svemu i uvek, ali što pre shvatite da neke stvari nisu vredne rasprave, brže ćete učiniti korak ka zrelom i zdravom odnosu.

Želje vašeg partnera se ne podudaraju uvek sa vašim

Ako želite da imate stabilan odnos, morate da počnete da poštujete i njegove želje i shvatite da niste same u vezi. Mišljenje da su momci ti koji treba da se stalno trude oko nas i uvek ispunjavaju naše želje i prohteve, pomalo je zastarelo, a i devojke često umeju da ga zloupotrebljavaju.

Šta mislite, da li ste dovoljne zrele da podnesete tu „žrtvu“ ili ipak ostajete pri stavu da isključivo vi imate prava na ispunjavanje svojih potreba?

Odredite šta vam je važnije – da stalno dobijate ono što samo vi želite ili da oboje podjenako budete zadovoljni i srećni.

Vaš dragi nije mama ili tata koji će vas uvek trpeti

„Ako me voli, razumeće me u svakom trenutku, pa i onda kad sam nesnošljiva zbog PMS-a ili ko zna čega“ – ukoliko se i vi vodite ovim razmišljanjem, grdno se varate. Momci nisu u obavezi da razumeju sve naše loše navike, neukusne šale, detinjasto ponašanje, ali pre svega – promene raspoloženja uzrokovane ko zna čime.

Ni od koga ne možete da očekujete i tražite da vas trpi i razume, a ako malo vratite film unazad setićete se da vas ni vaša mama, koja je uvek tu za vas, nije podržavala u svim postupcima.

Vaš dečko želi da bude u vezi s odraslom osobom koja je emocionalno zrela, ume da poštuje i daje podršku. Sve manje od toga je put ka raskidu.

Previše zajedničkih trenutaka nije dobro za vezu

Volite se pa pretpostavljate da treba da provodite što više vremena zajedno – preko dana u šetnju, uveče u bioskop ili provod, praznicima kod njegovih ili vaših roditelja – bolje reći svakodnevno. To super zvuči, ali u stavrnosti može da naškodi vezi.

Ako ste mu stalno za vratom, postaćete mu naporne i nezanimljive, a sa druge strane, ako imate interese i aktivnosti van veze, možete mu postati samo još privlačnije.

Dajte slobodnog vremena i njemu, ali i sebi. Nije smak sveta ako se ne vidite i nekoliko dana. Ako pokažete nezadovoljstvo i otpočnete svađu, napravićete još veći problem, a to sigurno nije ono što želite. Poenta je u tome da pronađete ravnotežu između blizine i distance.

Ne prigovarajte za svaku sitnicu, niko to ne voli

Poznato je da rečenica „Treba da razgovaramo!“ kod momaka izaziva panični napad. Dok su devojke spremne da prigovaraju za svaku sitnicu, verovatno ste primetile da oni baš i ne uživaju toliko u tome.

Trebalo bi da izbegavate svaku vrstu osuđivanja i umesto toga kakav je on, bolje mu objasnite kako njegovo ponašanje utiče na vas.

„Muškarci vole kratke i jasne poruke i zaista žele da usreće svoje devojke, ali nisu uvek sigurni kako, zato će, ako im lepo i tačno kažete šta nije u redu, najverovatnije pokušati da isprave grešku“, objašnjava Džon Amodeo, psiholog i autor knjige Authentic heart.

Devojke su u stanju da satima, nekad i danima prigovaraju, a čak i onda kada momci shvate šta su zapravo zgrešili, one će se možda vraćati na to i „za svaki slučaj“ objasniti još jednom.

Jesmo li mi zaista toliko savršene pa nam momci ne prigovaraju koliko mi njima ili su možda oni svesniji od nas da neke stvari treba prećutati ili prihvatiti ako želite da očuvate vezu? Razmislite o tome.

http://www.cosmopolitan.rs

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 2 =