Klikom na sliku pristupite sajtu.

7 tajni pravilnog hoda u štiklama – InfoGriz
Home / Zabava / 7 tajni pravilnog hoda u štiklama

7 tajni pravilnog hoda u štiklama

Kad je Marilyn Monroe rekla: “Dajte devojci dobre cipele i ona može osvojiti svet,” prilično smo sigurni da je pričala o štiklama. Ali ša ako ne znate hodati u njima?

Ne brinite, zato ćemo vam otkriti sedam tajni koje će vas naučiti kako pravilno koračati u štiklama… i pritom dobro izgledati!

1. Zakoračite od potpetice do prstiju

Najlakši način da izgledate kao amater na visokim petama je da celo stopalo spustite na pod odjednom, kao da nosite ravne cipele. Kad ste u štiklama, prvo spustite potpeticu, pa tek onda prste. Ovako će vaš hod delovati prirodnije.

2. Koračajte malim koracima

Hodanje u štiklama će vas naterati da radite manji raskorak, pa ćete trebati povećati broj (malih) koraka da pređete istu udaljenost. Ne preporučujemo minijaturne korake, ali nemojte ni pokušavati raditi duge korake kao inače.

3. Ne žurite

Pokušaji brzog hoda u štiklama uvek izgledaju čudno. Između kraćih koraka i kompromintirane ravnoteže, najbolje je da ne preterujete još i s jurnjavom. Uostalom, sporiji hod deluje samopouzdanije.

4. Lagano zabacite telo unazad

Dogodiće vam se da ćete poželeti hodati brže nego što to štikle dopuštaju, pa ćete, kako biste kompenzovali sporost, isturiti vrat prema napred. Ovo izgleda prilično čudno, pa sebi dozvolite da lagano čitavo telo povučete unazad kad ste u štiklama, jer će to delovati na vaš poriv da se nagnete prema napred.

5. Zamislite da hodate po ravnoj liniji

Kad poželite iscrtati ravnu liniji, bolje ćete rezultate postići ako pogled držite usmerenim prema krajnjoj tački dok crtate, nego ako gledate u olovku koja se pomiče. Slično tome, kad hodate u štiklama, hodaćete gracioznije ako gledate prema cilju i zamislite ravnu liniju koja ide prema odredištu, umesto da gledate dole u svoje štikle.

6. Izvijte stopalo lagano u luk

Pri svakom koraku, ili ako imate osećaj da ćete pasti, lagano izvijte stopalo u luk kako biste rasporedili pritisak na unutrašnjost cipele. Tako će vam cipela bolje pristajati uz stopalo i lakše ćete manevrirati.

7. Budite sigurni da vam je cipela – taman

Ako vam bilo koja cipela ne stoji dobro, teško ćete hodati u njoj, a ako je reč o štikli, biće reč o nemogućoj misiji. Ako su vaše štikle prevelike, stavite jastučiće za cipele kako bi bolje pristajale. A ako su vam premale, razmislite o tome da ih odnesete na širenje kod obućara.

Izvor: net.hr

Advertisement

Leave a Reply