Klikom na sliku pristupite sajtu.

Boje za svaku situaciju: Plava garantuje posao, crvena zavođenje, a siva? – InfoGriz
Home / Zabava / Boje za svaku situaciju: Plava garantuje posao, crvena zavođenje, a siva?

Boje za svaku situaciju: Plava garantuje posao, crvena zavođenje, a siva?

Stručnjaci otkrivaju koje boje treba da nosite, a koje da izbegavate u određenim prilikama, kako biste ostavili dobar utisak i uspeli u svojoj nameri, piše Career Builder.

Siva
Suptilna, neutralna i laka za kombinovanje, siva boja pomaže ljudima da se bolje uklope u radnu okolinu. Nije nametljiva, a ni konzervativna, pa u isto vreme možete i da poštujete kodeks oblačenja, a i budete moderni.

Ljubičasta
Ova boja je u prirodi veoma retka, pa vrlo često ljudima deluje veštački. Ljubičasta je nekada bila isključivo plemićka boja, pa i dan danas u sebi krije neku moć i izaziva neprijatnost kod sagovornika. Zato, ako želite da ostavite utisak jednostavne i nenametljive osobe, naročito na razgovoru za posao, zaobiđite ljubičastu boju u širokom luku. Isto važi i za ljubavne sastanke.

Mornarskoplava
Ovo je jedna od najboljih boja koju možete da odaberete za razgovor za posao. Nežna, a u isto vreme i snažna, mornarsko-plava boja pokazuje odanost, poverenje i kontrolu – sve osobine koje su neophodne za obavljanje odgovornih funkcija. U prilog tome govore i istraživanja, koja su potvrdila da su menadžeri koji nose plavo odelo bolji timski igrači.

Crna
Klasika i simbol moći i jakog autoriteta, a u njoj izgledate mršavije i elegantno, pa je zato crna čest izbor šefova i ljudi na položaju. U svakom slučaju, crnu kombinaciju treba razbiti nekim svetlim ili jarkim detaljem, jer se u suprotnom povezuje sa tugom i žalošću, a nekad i sa agresivnošću.

Bela
Idealan izbor za ambiciozne poslovne ljude, jer nema boljeg načina da naznačite svoje uspehe. Ova boja govori i da ste organizovani, pedantni i kreativni.

Zelena
Umirujuća zelena smiruje čula, tako što šapuće da smo sigurni. Neka istraživanja pokazala su da zelena boja može da podstakne stvaranje ideja, pa ako vam ih nedostaje, okružite se ovom čarobnom, opuštajućom bojom!

Crvena
Vatrena boja je možda idealna za žene na razgovoru za posao. Odlična je i za zavođenje – studije su pokazale da su muškarcima daleko privlačnije žene u crvenim haljinama, u odnosu na one koje su nosile druge boje, a pokazalo se i da bi na njih bili spremni da potroše sav novac koji imaju.

Izvor: stil.kurir.rs

Advertisement

Leave a Reply