Klikom na sliku pristupite sajtu.

Da li ste među njima: Muškarci češće varaju ovaj tip žena – InfoGriz
Home / Zabava / Da li ste među njima: Muškarci češće varaju ovaj tip žena

Da li ste među njima: Muškarci češće varaju ovaj tip žena

U nemali broj razloga zbog kojih u ljubavnim vezama dolazi do prevara sada možemo uključiti još jedan, vrlo iznenađujući razlog, zahvaljujući istraživanju Univerziteta u Konektikatu.

Američka studija posmatrala je veze u kojima jedan partner zarađuje znatno više od drugog. Cilj je bio otkriti povećava li “jaz” u zaradi verovatnost da će jedan partner prevariti drugog.

Poznato je da oslanjanje na nekoga finansijski sigurno može uticati na osećaj moći i jednakosti u vezi, i da osoba koja je finansijski zavisna od partnera to kompenzuje na neprimerene načine. Tim mišljenjem vodio se istraživački tim koji je otkrio da kad žena zarađuje znatno više od partnera, veće su šanse da će je on prevariti.

Pratite prave znakove i videćete šta on želi od vas: Ako priča o ovim stvarima, vaš dečko DEFINITIVNO hoće vezu!

Istraživanje Univerziteta u Konektikatu otkrilo je da muškarci starosti između 18 i 32 godine koji zarađuju 70 posto kućnih prihoda ređe varaju partnerke, dok će muškarci koji zarađuju značajno manje od svojih partnerki pre počiniti preljubu.

Osobe koje finansijski zavise od partnera nevernost nekad doživljavaju kao pokušaj da povrate pravednost u vezi. Muškarci takvu zavisnost mogu doživljavati posebno pretećom.

Ekonomski zavisnom muškarcu nevernost, u njegovoj glavi, dopušta da se upusti u ponašanje kojim će kompenzovati finansijsku zavisnost istovremeno se udaljavajući od partnerke koja u dom donosi hleb”, zaključuje voditeljka istraživanja, sociološkinjaKristin Minsh.

IZVOR: ZADOVOLJNA.HR

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 8 =