Klikom na sliku pristupite sajtu.

Devet neverovatnih stvari koje možete uraditi pomoću acetona! – InfoGriz
Home / Zabava / Devet neverovatnih stvari koje možete uraditi pomoću acetona!

Devet neverovatnih stvari koje možete uraditi pomoću acetona!

Ako mislite da aceton služi jedino za manikir, varate se. Postoji sijaset načina da upotrebite ovu žensku potrepštinu, a mi vam donosimo devet. Možda vi znate još neku svrhu? Obavezno dopišite u komentaru!

Uklonite mrlje sa porcelana – Istrljajte umrljane površine acetonom, a zatim ispolirajte kuglicom vate.

Uklonite mrlje od mastila – acetonom uklonite sa kože vodootporno mastilo. Umrlljane površine očistite acetonom na kuglici, vate a zatim isperite sapunom i vodom.

Uklonite farbu sa prozora – U dobro provetrenoj prostoriji nanesite aceton na mesta na prozoru umrljana farbom. Ostavite da deluje nekoliko minuta prije nego što umrljana mesta istrljate krpom. Na kraju ih prebrišite vlažnom krpom.

Skinite nalepnice sa stakla – Acetonom za skidanje laka za nokte uklonite nalepnicu i očistite mesto na kom je bila zalepljena.

Očistite sat – Acetonom uklonite manje ogrebotine sa površine sata, ako je površina sata od nelomljive plastike, utrljajte aceton sve dok ogrebotine ne nestanu ili postanu manje upadljive.

Uklonite super lepak – Super lepak se zadržava na svim površinama, kao i na vašoj koži. Nemojte ga guliti sa prsta jer tako lako možete oguliti i kožu. Umesto toga natopite kuglicu vate acetonom i prevucite ga preko umrljanog mjesta dok super lepak ne nestane.

Očistite lakovane cipele – Izgled lakovanih cipela, kao i bele ili svetle obuće, narušavaju brazde od nošenja. Te brazde nestaće ukoliko ih energično ali pažljivo protrljate mekom krpom ili papirnim ubrusom natopljenim acetonom. Prebrišite obuću vlažnom krpom.

Očistite tastaturu računara – Tastaturu računara možete očistiti acetonom i starom četkicom za zube. Nanesite aceton na četkicu i njom blago protrljajte tastaturu.

Razredite tečni korektor – Razredite tečni korektor ili stari lak za nokte tako što ćete u njega sipati malo acetona. Sipajte nekoliko kapi acetona u flašicu i protresite. Po potrebi ponovite postupak.

Izvor: Domaci.de

Advertisement

Leave a Reply