Klikom na sliku pristupite sajtu.

Koliko god da vas partner povredi u svađi, ovo mu nemojte reći – InfoGriz
Home / Zabava / Koliko god da vas partner povredi u svađi, ovo mu nemojte reći

Koliko god da vas partner povredi u svađi, ovo mu nemojte reći

Svađe i neslaganja su deo svakog braka i veze . Koliko god voleli jedno drugo, u nekom trenutku idemo sebi na živce te u afektu svađe možemo izgovoriti reči koje zapravo ne mislimo.

Jednu reč koja može ozbiljno naškoditi braku i uzrokovati nepopravljivu štetu, svi bračni parovi moraju izbegavati u širokom luku. Radi se o reči razvod (raskid), a evo i 3 razloga zašto je nikada ne biste smeli da izgovoriti:

1. Manipulativna je
U nekim situacijama izgovaranjem reči razvod u žaru svađe želimo navesti partnera da – zaćuti. Nadate se da će ova nezgodna reč prekinuti svađu i da će biti po vašem. No, tu se radi o čistoj manipulaciji s vaše strane s kojom u tom trenutku možete postići što želite, ali problem i dalje postoji.

2. Budi osećaj stresa i teskobe
Kada partneru ‘zapretite’ razvodom to zvuči kao da mu je dajete ultimatum, a ruku na srce, nitko ne voli ultimatume. Osoba kojoj se postavlja ultimatum oseća da nema izbora. Može da zaključi da će biti najbolje da se preda u svađi jer inače rizikuje da izgubi vašu ljubav, a možda i kraj vašega braka. Nesigurnost i nestabilnost braka na kraju mogu izazvati konstantan osećaj stresa i teskobe.

3. Partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu
Bez obzira na to koliko dugo ste u braku, reč razvod ne bi smela da bude deo vašeg vokabulara osim ako zaista ne nameravate to da uradite. Pretnja razvodom nikada nije dobar način za rešavanje bračnih problema. Koristite li reč razvod u svakoj svađi, bračni partner može zaista da počne da razmišlja o razvodu. Možda niste stvarno mislili da biste se razveli, ali to može postati stvarnost.

lepotaizdravlje.rs

Advertisement

Leave a Reply