Klikom na sliku pristupite sajtu.

NE VOLIM TE VIŠE: Kako preživeti i kako krenuti dalje ako se partner ohladio? – InfoGriz
Home / Zabava / NE VOLIM TE VIŠE: Kako preživeti i kako krenuti dalje ako se partner ohladio?

NE VOLIM TE VIŠE: Kako preživeti i kako krenuti dalje ako se partner ohladio?

Kako preživeti trenutak kada čujete priznaje voljene osobe da se ohladila i da želi da nastavi dalje.

Jedan od najtežih trenutaka u vezi je onaj kada shvatiš da osoba koju voliš najviše na svetu, ne deli više ista osećanja prema tebi, piše sajt Cosmopolitan.

On ili ona naprosto više ne vole istim intezitetom kao ranije. To je trenutak za koji se svako nada da nikada neće osetiti na svojoj koži. Pitanja koja prolaze kroz glavu neprestano se smenjuju: “ Šta se desilo?”, “Gde sam pogrešila?”, “Kako to nisam primetila?”Možda se odgovor krije u tome da smo previše gledali sebe, svoje potrebe, strahove, a ne pravu situaciju.

Ljubav je neverovatno kompleksno iskustvo. Kažemo “iskustvo”, zato što ljubav nije samo emocija. To je promena realnosti, promena načina našeg razmišljanja. Koji su razlozi zašto ljubav jednog od partnera počinje da se gasi? Možda upravo zato što se ljubav ne održava živom, već partneri dozvole da ona prestane da gori.

Koji god da je bio razlog, kada dobijemo priznanje “Ne volim te više”, svet polako počinje da se ruši, a bol preovladava telom i dušom.

Što je ljubav bila dublja, a veza ozbiljnija raskid će logično više boleti. Kada telo i dušu savladaju sećanja koja su nekada izazivala osmeh, a sada bol neophodno je napisati ih na papir, kako bi bar na kratko izašla iz nas. Nemojte suzbijati emocije, plačite na sav glas, pružite sebi najbolju utehu koju u tom trenutku imate.

Nakon priznanja da je ljubav počela da se gasi, prvo logičan korak je iniciranje raskida. To se ne mora desiti odmah, ali je izvesno da će u nekom trenutku pući. Važno je zapamtiti da nikada ne možete na silu zadržati voljenu osobu. Bolje je pustiti, ako se vrati znači da je ipak bilo vredno suza.Pitanje koje ćete sebi često postavljati u tome periodu je: “Kada se promenio i gde se izgubila ljubav prema meni?” Ne samo da se ljudi menjaju – već i način na koji ih mi opažamo. Naša iskustva, problemi, kako se borimo sa iskušenjima…sve ovo utiče na vezu.

Kada naši problemi počnu da definišu vezu, menja se i način na koji doživljamo partnera.Izbegavamo ljubav, partnerovu podršku…želimo samoću ili nešto drugačije. Verovatno se i druga strana slično osećala i ljubav je polako počinje da gubi draž. U trenutku kada prođe loš period, teško da može da se vrati na staro. Tada otvaramo oči i jasno nam je koliko se toga promenilo.Vraćamo se mislima u srećna vremena i koliko je ljubavi bilo ranije. Sećate se onog njegovog zaljubljenog pogleda, koji sada ne možete da pronađete.

Jedino što možete da učinite je da prihvatite novo, hladno stranje vaše veze i nastavite dalje.Možda ćete (a sigurno hoćete) ponovo voleti, ali uvek ćete se sećati kako ste izgubili ljubav, tj kako se ona ugasila i gorak ukus rećenice “Ne volim te više kao pre”.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 1 =