Klikom na sliku pristupite sajtu.

Neverovatno otkriće koje će promeniti tok civilizacije: Putovanje u prošlost je moguće! (VIDEO) – InfoGriz
Home / Misterije / Neverovatno otkriće koje će promeniti tok civilizacije: Putovanje u prošlost je moguće! (VIDEO)

Neverovatno otkriće koje će promeniti tok civilizacije: Putovanje u prošlost je moguće! (VIDEO)

Posle 25 godina, Vlatko Vedral vratio se u Matematičku gimnaziju. Ovog puta kao predavač kako bi mladim naraštajima otkrio da li je moguće putovanje u prošlost.

Večna tema filmova i knjiga žanra naučne fantastike oduvek je delovala primamljivo, a “Hari Poter” popularizovao je ovu ideju. Hoćemo li ikad dobiti priliku da sprečimo neki događaj iz prošlosti i upoznamo značajne ličnosti iz istorije?

Evo šta kaže Vlatko Verdal, jedan od vodećih svetskih fizičara, najcitiraniji srpski naučnikdanašnjice:

On tvrdi da se svet sastoji od informacija i da je to osnova od koje treba da pođemo ukoliko želimo da razumemo kosmos. Upravo o tome govori i njegova knjiga “Dekodiranje stvarnosti”.

Njegova teorija počela je od toga da je, ako hoćemo da idemo dalje, bitno da se zapitamo odakle potiče sva ta materija i energija, a jedini koncept kojim raspolažemo je koncept informacije. To je neki dublji koncept koji u isto vreme dovodi do energije i materije.

Kvantni svet Vedrala privukao je pažnju svetskih medija jer u njemu vladaju potpuno drugačija pravila, skoro kao paralelni univerzum.

Kako ističe, putovanje u prošlost je moguće, samo još ne znamo kako. Teleportacija je isto tako moguća, a njome se bavio na početku svoje karijere.

Kako Verdal tvrdi, teleportacija ne samo da je teorijski moguća, nego je izvršena više puta s atomskim sistemima i u raznim laboratorijama u svetu. Ali to nije prava magija. Magija je postići da neki objekat nestane na jednom mestu, a da se automatski pojavi posle toga na drugom kraju kosmosa. Takva magija nije moguća ni u kvantnoj fizici.

Zanimljivo je da je na teoriji teleportacije sa Vlatkom želeo da sarađuje Ričard Brenson, poznati biznismen i avanturista. Brensonova idejabila je da lansira svoj šatl 2016. i da njime ode sto kilometara iznad zemlje i bude četiri minuta u slobodnom padu.

Teorije kao iz “Harija Potera”, zar ne?

(M. R. I.)

Advertisement

Leave a Reply