Klikom na sliku pristupite sajtu.

Ove stvari ne radite tokom menstrualnog ciklusa – InfoGriz
Home / Zdravlje i Ljepota / Ove stvari ne radite tokom menstrualnog ciklusa

Ove stvari ne radite tokom menstrualnog ciklusa

Činjenica je da ne samo neke, nego sve žene postanu emocionalne tokom menstrualnog ciklusa, a sve zbog hormonalnih promjena u tijelu , i grčeva u stomaku, zbog kojih ponekad ne možete ustati iz kreveta.

Stvari koje definitivno trebate izbjegavati tokom menstrualnog ciklusa

1. Prvo i najvažnije je kuhanje: Najvažnija stvar kod svake žene u toku dana je povezano sa kuhanjem jela za sebe i svoju porodicu. Ipak, kuhanje tokom menstrualnog ciklusa može biti ludo i postoji veliki rizik da možete povrijediti sebe ili nekog drugog.

2. Trebate se držati dalje od telefona, jer se može desiti da nazovete bivšeg ili bivšeg prijatelja samo kako bi započeli svađu.
S obzirom da tokom ciklusa prolazite kroz razne promjene raspoloženja, vjerovatno ćete napraviti najgoru grešku u životu, onu zgog koje ćete kasnije zažaliti.

3. Vježbanje je strogo zabranjeno tokom ciklusa. Ne samo da možete uništiti svoju odjeću, nego možete dobiti jače bolove u stomaku.

4. Definitivno trebate izbjegavati gledanje romantičnih komedija a posebno ako niste u vezi. Ovo vas može dovesti do veće emocionalne rastrojenosti.

5. Izbjegavajte čokoladu. Možda će vam izgledati da čokolda može pomoći kod bolova, ali ćete se na kraju osjećati još gore i bit ćete ljuti što ste to napravili svom tijelu.

6. Ne biste trebali ustajati iz kreveta ako se osjećate skroz mrzovoljno. Niko ne želi da se nosi s vama u tom trenutku, i zato je bolje da dan provedete u krevetu umjesto da negativnu energiju prenosite na druge ljude.

7. Trebate izbjegavati rasprave jer te rasprave samo mogu dovesti do svađe i do toga da povrijedite druge ljude, tako što ćete reći neke stvari zbog kojih ćete poslije zažaliti.

8. Tuširanje nije najbolje rješenje dok imate menstrualni ciklus.

9. Ne radite nikakve kućanske poslove. Nered neće nigdje pobjeći, uvijek možete čistiti poslije, nakon što ciklus završi.

10. Trčanje je vjerovatno jedna od najgorih stvari. Ne samo da će to dovesti do toga da ciklus duže traje nego će biti i bolniji.

11. Ležanje je bolje od sjedenja, i zato trebate ležati tokom dana umjesto što ćete vrijeme provoditi sjedeći.

13. Razmišljanje je značajno, ali zašto mozak zamarati kada ttijelo već mora osjećati bol.

kreativan.info

Advertisement

Leave a Reply