Klikom na sliku pristupite sajtu.

Ovo je opasno doba kad žene najviše varaju – InfoGriz
Home / Zabava / Ovo je opasno doba kad žene najviše varaju

Ovo je opasno doba kad žene najviše varaju

Hormoni po svoj prilici na žene utiču više nego na muškarce. U zavisnosti od perioda ciklusa, žene se osećaju privlačnije ili manje privlačno, same su sebi lepe ili nisu, srećne su ili tužne (i jedno i drugo ponekad i bez očiglednog razloga), sklonije trošenju, ali i varanju.Tokom PMS-a žene su gladne kao vučice i mudre kao lije, ispostavilo se. Tokom ovulacije, žene se osećaju vrlo poželjno, same su sebi lepe, ali imaju potrebu i da se “pokažu”, odnosno da dokažu da su lepše i bolje od “konkurencije”.

Zato se u toj fazi ciklusa lakše odluče da spiskaju ogroman novac na skupu tašnu, obuću ili odeću. Ta potreba za isticanjem je tekovina evolucije i žene to rade potpuno nesvesno. Ali još jedna posledica delovanja hormona u toj fazi ciklusa je i to da su tada dva puta sklonije aferama i preljubama.

U drugom delu ciklusa, kad prođe ovulacija, posvećenije su svojim emotivnim partnerima. U toj fazi ciklusa raste i nivo progesterona, pa su žene malo usporenije, zbunjenije, teže pronalaze reči i smanjuje im se “oštrina”. Za ovu fazu ciklusa karakteristične su promene raspoloženja. Ali i tada šoping pomaže, pošto je to ponekad dobar “ventil” za intenzivne emocije.

(Mondo)

Advertisement

Leave a Reply