Home / Zabava / Škola flerta u devet lekcija

Škola flerta u devet lekcija

Flertovanje je jedan od osnovnih načina da, u susretu sa potencijalnim partnerom, proverite koliko vam on fizički odgovara. No, fert je veština koju je prvenstveno važno dobro savladati, umeće koje, ukoliko nije izraženo, osobu može da učini prlično nervoznom i sputanom u komunikaciji.

1. Budite realni

Svedite vaša očekivanja na razumnu meru. Flertovanje je zabavno, ali samo ako mu ne prilazite isuviše ozbiljno.

2. Budite pristupačni

Opustite se i dozvolite svojim usnama da se nasmeše. Upotrebite govor tela, pokažite da vam je prijatno i da ste samouvereni. Ne postoji ništa zbog čega bi trebalo da budete nervozni.

3. Pročitajte njegov govor tela

Kada se upustite u flert, govor tela je često jedini činilac koji upućuje na to da li je ta osoba zainteresovana za vas. Lako može da se desi i da pogrešno protumačite signale, pa zato budite oprezni.

4. Uspostavite kontakt očima

Ali samo na trenutak-dva! Nemojte da zurite. Uputite i jedan dugi, zatim letimičan pogled, nasmešite se očima, a zatim polako pogledajte u drugom pravcu. Ako vratite pogled i primetite da gleda ka vama s namerom da susretne vaš pogled, onda je očigledno da je zainteresovan za flert.

5. Uspostavite komunikaciju

Ako ga ne poznajete od ranije, dovoljno je da kontakt započnete nekim neobaveznim razgovorom. Možda je najbolji način jednostavna opservacija koja se završava pitanjem. “Lep dan, zar ne?” iliti “Ovo mesto je baš skockano, je li?”. Nije važno šta govorite nego da govorite. Ukoliko naiđete na ljubazan odgovor, nastavite konverzaciju.

6. Saopštite mu nešto o sebi

Postepeno dodajte informacije o sebi, vodeći računa o reciprocitetu. Ako mali uvodni razgovor prođe dobro, počnite malo-pomalo da ubacujete i priču o ličnim stavovima – ali samo nešto minijaturno. Ključ za uspešnu razmenu informacija jeste da se oboje postepeno otvarate, tokom razgovora koji će biti prijatan oboma.

7. Svu pažnju usmerite na sagovornika

Smejte se njegovim šalama, slušajte njegove priče i ne dozvolite da vam bilo šta odvlači pažnju dok on priča. Važnije je da delujete zainteresovano nego interesantno, i nipošto ne treba da vodite glavnu reč. Za uspešan flert je najvažnije da umete da slušate.

8. Izdrazite svoje namere govorom tela

Ako stvari krenu u dobrom pravcu, možda ćete poželeti da probijete barijeru i fizičkim kontaktom. Dok pričate, dodirnite ruku svog sagovornika, kratko ali nežno. Ili budite mnogo direktniji i uhvatite ga za ruku dok prelazite ulicu ili ga nežno uhvatite dok se smeštate za sto. Dodirivanje u ovom maniru pomaže da se savlada barijera “ličnog prostora”.

9. “Završite posao”

Za većinu, ovo je najteži deo posla, zato što zapravo u ovoj fazi potpuno otkrivate svoje namere i rizikujete da budete odbijeni. Recite svom sagovorniku da biste voleli da ga vidite ponovo, i da vam je zato potreban njegov broj ili, ako vam se učini zgodnim, pokušajte odmah da dogovorite sledeći susret za nekoliko dana.

Autor: Life Content

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 1 =