Home / Zabava / Tebi, koja strahuješ da ti srce neće zacijeliti

Tebi, koja strahuješ da ti srce neće zacijeliti

Ništa nije zauvijek oštećeno. Čak ni ti.

Znam koliko je grozno kad te povrijedi netko do kog ti je zbilja stalo. I mene su jako povrijedili par puta. U jednom trenutku svatko prođe kroz slomljeno srce koje se čini nemoguće za popraviti. Skloni smo preuveličavati stvari u svome umu. Skloni smo previše razmišljati i analizirati sve mogućnosti dok na kraju nismo više ljuti na sebe nego na početku.

Trebalo mi je mjesec dana da shvatim kako se on neće vratiti, godinu dana da krenem dalje, a samo sekunda da osjetim probadajuću bol u prsima koju nitko ne želi osjećati. Nakon mnogih prodika i savjeta prijatelja, napokon sam uvjerila samu sebe da nije vrijedno.

Shvatila sam kako zaslužujem više i da ne zaslužujem biti umotana u bol, a dopustila sam si da budem. Mislim da je to bilo zato što sam mislila da je on pravi. Onaj s kim sam trebala biti. Djelomično se nisam imala za što držati u životu, osim za njega. U trenutku kad sam si priznala da je gotovo, učinila sam prvi korak prema daljnjem životu bez njega.

Nemoj smatrati slomljeno srce nečim očajnim, već blagoslovom. Ono je znak sudbine i palac gore koji ti svijet daje.

Možda te sudbina na taj način spasila od budućnosti pune patnje. Budi zahvalna što si saznala prije nego kasnije da niste jedno za drugo. Smatraj ovo drugom prilikom. Prilikom da kreneš ispočetka, prilikom da popraviš svoje srce.
Svi mi moramo nekad prihvatiti da ne možemo sve kontrolirati. Imamo samo moć nad nama samima i nad našim odlukama, a ne tuđim.

Trebamo prihvatiti činjenicu da će ljudi zeznuti stvari koliko god ih molimo da to ne učine. Iznevjerit će naša očekivanja i iznenaditi nas na načine koje nismo smatrali mogućima. Naša srca su možda slomljena, ali s vremenom će ti ožiljci zacijeliti.
Na kraju krajeva, još si živa.
Još uvijek dišeš. Još se možeš smijati. Možeš osjećati bol. Ljudsko si biće.
Ali bit će bolje. Obećajem da hoće.

Autor: Zdrava i Sretna

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 3 =