Zavirite u svijet najtraženijeg zimskog napitka

admin
2 Min Read

Zimskim danima je ništa bolje od toplog, ukusnog napitka za osvježenje. A kada je riječ o najtraženijem zimskom napitku, jedan od najpopularnijih izbora je bez sumnje glühwein, poznat i kao vin chaud ili toplo vino.

Kuhano vino je popularan zimski napitak u mnogim zemljama širom svijeta, a posebno je popularan u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj i drugim zemljama srednje i sjeverne Europe. To je klasično toplo vino s dodacima cimeta, klinčića, naranče i drugih začina, koje se kuha tijekom nekoliko sati kako bi se dobio jedinstveni ukus i miris.

Kuhano vino se može pripremiti kod kuće, ali se također može kupiti gotov u mnogim trgovinama. U nekim zemljama, poput Njemačke, Kuhano vino se prodaje na ulici tijekom zimskih mjeseci, a učestali su i glühwein festivale gdje se može probati različitih verzija ovog popularnog napitka.

Osim što je ukusan, Kuhano vino je i zdrav zbog svojih blagotvornih svojstava. Cimet i drugi začini koji se dodaju u ovaj napitak imaju antioksidativna svojstva koja pomažu u smanjenju stresa i anksioznosti, a naranča koja se također dodaje u ovaj napitak sadrži visoku količinu vitamina C koja pomaže u jačanju imuniteta.

Ukoliko ste ljubitelj zimskih napitaka i volite uživati u nečemu toplom i ukusnom, onda svakako trebate probati Kuhano vino. Ovaj napitak će vas osvježiti i razveseliti tijekom hladnih zimskih dana i pružiti vam neke od blagotvornih prednosti koje pružaju njegovi sastojci.

Izvor: infogriz.com

Share this Article