Kako se riješiti trudničkih stija

admin
1 Min Read

Trudničke strije su smeđe ili crvene linije koje se pojavljuju na trbuhu, grudima, butinama i drugim dijelovima tijela tijekom trudnoće. One nastaju kada se koža rasteže brže nego što se može oporaviti, što rezultira nastankom pruga na koži. Iako trudničke strije nisu opasne po zdravlje, one mogu biti neugodne i neestetske, pa mnoge žene žele da ih se riješe.

Postoji nekoliko načina na koje se trudničke strije mogu smanjiti ili ukloniti. Jedan od najčešćih načina je upotreba kreme ili ulja za kožu. Kreme i ulja za trudnice sadrže sastojke poput elastina, kolagena i vitamina E koji pomažu u jačanju kože i sprečavanju nastanka trudničkih strija.

Masaža također može da pomogne u smanjenju trudničkih strija. Masaža kože pomaže u poboljšanju cirkulacije i jačanju kože, što može pomoći u smanjenju vidljivosti trudničkih strija.

Korištenje pilinga također može da pomogne u smanjenju trudničkih strija. Piling kože pomaže u uklanjanju mrtvih stanica kože i stimuliše rast novih, što može pomoći u smanjenju vidljivosti trudničkih strija.

Najbolji način za sprečavanje trudničkih strija je održavanje zdrave težine i redovno vježbanje tokom trudnoće. To pomaže u održavanju elastičnosti kože i sprečava njeno prekomjerno rastezanje.

Izvor: infogriz.com

Share this Article