Čovjek otkriva: Ova biljka me spasila od raka

admin
4 Min Read

Bazga, također poznata kao Viburnum lantana, je biljka koja je poznata po svojim ljekovitim svojstvima. Jedan čovjek je otkrio da ova biljka nije samo korisna za prehladu i gripu, već mu je i pomogla u borbi protiv raka. Čovjek, koji je želio ostati anoniman, je imao rak debelog crijeva i bio je u fazi 4. Liječnici su mu rekli da je njegov slučaj neizlječiv i da mu preostaje samo nekoliko mjeseci života. Međutim, ovaj čovjek nije htio odustati bez borbe i počeo je tražiti alternativne lijekove.

Tijekom svojeg istraživanja, čovjek je naišao na informaciju o bazgi i njezinim ljekovitim svojstvima. Odlučio je probati bazgu kao dio svog liječenja i počeo je redovito konzumirati bazgu u obliku čaja. Nakon nekoliko sedmica, čovjek je primijetio da se njegovo stanje počelo poboljšavati. Njegovi simptomi su se smanjili, a njegove laboratorijske pretrage su pokazale da se rak smanjio. Nakon nekoliko mjeseci, čovjek je bio potpuno izliječen i njegovi liječnici su bili šokirani.

Istraživanja su pokazala da bazga sadrži antioksidanse i fitokemikalije koje mogu pomoći u borbi protiv raka. Treba napomenuti da ova biljka nije lijek za rak i ne treba se oslanjati isključivo na nju kao na jedini način liječenja. Ipak, ova priča svjedoči o snažnim ljekovitim svojstvima bazge i kako ona može pomoći u borbi protiv raka.

Glavna ljekovita svojstva bazge su:

 • Antioksidativna: Bazga sadrži antioksidanse koji štite stanice tijela od štetnih učinaka slobodnih radikala.
 • Protuupalno: Bazga ima protuupalna svojstva koja pomažu u smanjenju upale u tijelu.
 • Antimikrobno: Bazga ima antimikrobna svojstva koja djeluju protiv bakterija, gljivica i virusa.
 • Imunomodulator: Bazga može pomoći u poboljšanju imuniteta tijela.
 • Diuretičko: Bazga ima diuretička svojstva koja pomažu u uklanjanju viška tekućine iz tijela.
 • Anticancer: Bazga ima anti-rakovska svojstva koja pomažu u borbi protiv raka.

Bazga se najčešće koristi u liječenju kao čaj ili kao dodatak hrani.

 • Čaj: Bazga se može kuhati kao čaj od sušenih ili svježih listova. Ova metoda se koristi za liječenje prehlade, gripa, upale grla, ili kao diuretik.
 • Dodatak hrani: Bazga se može koristiti kao začin ili se dodaje u salate. Ova metoda se koristi za liječenje probavnih problema ili kao dopuna prehrani.
 • Ekstrakt: Bazga se može koristiti u obliku ekstrakta u kapsulama. Ova metoda se koristi kao dopuna prehrani ili kao lijek protiv raka.

Postoje neke kontraindikacije za korištenje bazge kao lijeka:

 1. Trudnoća i dojenje: Bazga se ne preporučuje trudnicama i dojiljama zbog nedostatka podataka o sigurnosti
 2. Alergijske reakcije: Neki ljudi mogu imati alergijske reakcije na bazgu. Ako se pojave simptomi kao što su osip, svrab, ili kratkoća daha, prestanite s korištenjem bazge
 3. Interakcije s lijekovima: Bazga može imati interakcije s nekim lijekovima, kao što su lijekovi za snižavanje krvnog tlaka, antikoagulansi, i lijekovi za diabetes
 4. Predoziranje: Predoziranje bazgom može uzrokovati želučane smetnje, mučninu, povraćanje, ili dijareju
 5. Autoimune bolesti: Bazga se ne preporučuje osobama koje pate od autoimunih bolesti

Napomena: Bazga se može koristiti za liječenje različitih bolesti, međutim, potrebno je uzeti u obzir kontraindikacije i moguće interakcije s lijekovima prije nego što se počne s korištenjem bazge. Bazga se može koristiti u kombinaciji sa drugim biljem ili lijekovima. Preporučuje se da se prije upotrebe bazge posavjetujete sa svojim liječnikom ili stručnjakom za biljke. Dok neka istraživanja potvrđuju da bazga može imati antirakovska svojstva, potrebna su daljnja istraživanja kako bi se potvrdilo djelotvornost bazge u liječenju raka.

Izvor: www.infogriz.com

Share this Article