Jesu li nam dodaci prehrani nužni

admin
2 Min Read

Namirnice koje jedemo svakodnevno trebale bi nam pružiti sve potrebne nutrijente koje tijelo treba za održavanje zdravlja i dobrobiti. Međutim, ponekad se dogodi da naša prehrana ne sadrži dovoljno određenih nutrijenata, ili pak da ih unosimo u manjim količinama nego što tijelo treba. U takvim slučajevima, dodaci prehrani mogu biti korisni.

Dodaci prehrani su proizvodi koji se koriste za povećanje unosa određenih hranjivih tvari u tijelu. To mogu biti vitamini, minerali, proteini ili neke druge tvari koje se smatraju korisnima za zdravlje. Oni se obično prodaju u obliku tableta, kapsula ili praška i trebaju se uzimati uz hranu.

Postoji mnogo različitih vrsta dodataka prehrani koji se prodaju na tržištu, a neki od najčešće korištenih su:

Multivitamini: Ovi dodaci sadrže mješavinu različitih vitamina i minerala koji se smatraju esencijalnima za zdravlje. Oni se obično koriste kao “osigurač” za slučaj da naša prehrana ne sadrži dovoljno ovih tvari.

Omega-3 masne kiseline: Ove kiseline se nalaze u ribi i nekim biljnim uljima, a smatra se da imaju brojne zdravstvene benefite, uključujući smanjenje rizika od srčanih bolesti i poboljšanje raspoloženja.

Proteini: Ovi dodaci se obično koriste za povećanje mišićne mase i snage. Oni se obično prodaju u obliku praška koji se miješa s vodom ili mlijekom i pije prije ili poslije vježbanja.

Hranjive tvari za sportaše: Ove tvari se obično koriste za povećanje izdržljivosti i performansi sportaša. One se obično prodaju u obliku praška ili gela koji se konzumiraju prije ili poslije vježbanja.

Mnogi ljudi smatraju da su dodaci prehrani neophodni za održavanje zdravlja.

Izvor: infogriz.com

Share this Article