Moćni probiotici: Sta su to moćni probiotici

admin
3 Min Read

Probiotici su žive bakterije ili kvasac koji se nalaze u ljudskom tijelu i imaju korisne učinke na zdravlje. Oni se nalaze u hrani poput jogurta, kefira i kimchija, a također se mogu uzimati u obliku dodataka prehrani.

Postoje mnogi različiti vrste probiotika, a svaka od njih ima specifične korisne učinke na ljudsko tijelo. Na primjer, neke vrste probiotika mogu pomoći u regulaciji crijeva i smanjenju nadutosti, dok drugi mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju rizika od infekcija.

Probiotici su posebno korisni za osobe koje su podvrgnute stresu ili imaju nezdravu prehranu, jer im pomažu u održavanju ravnoteže u mikrobiomu crijeva. Mikrobiom je skup mikroorganizama koji žive u crijevima i imaju ključnu ulogu u zdravlju cijelog tijela.

Nedavna istraživanja također su pokazala da probiotici mogu imati pozitivan učinak na mentalno zdravlje, uključujući smanjenje simptoma anksioznosti i depresije. Međutim, potrebno je više istraživanja da bi se utvrdilo točno kako probiotici utječu na mentalno zdravlje.

Ukoliko želite uključiti probiotike u svoju prehranu, najbolje je jesti hranu koja ih prirodno sadrži, poput jogurta, kefira i kimchija. Ako se odlučite za uzimanje probiotika u obliku dodataka prehrani, obratite pažnju na to da sadrže dovoljno živih bakterija te da su proizvedeni od strane pouzdane tvrtke.

Probiotici se nalaze u crijevima i imaju važnu ulogu u zdravlju cijelog tijela. Oni pomažu u održavanju ravnoteže između “dobrih” i “loših” bakterija u crijevima, što je važno za funkcioniranje probavnog sustava i cijelog organizma.

Probiotici također imaju pozitivan učinak na imunološki sustav i mogu pomoći u smanjenju rizika od infekcija. Nedavna istraživanja također su pokazala da oni mogu imati pozitivan učinak na mentalno zdravlje, uključujući smanjenje simptoma anksioznosti i depresije. Međutim, potrebno je više istraživanja da bi se utvrdilo točno kako probiotici utječu na mentalno zdravlje.

Postoje mnogi različiti vrste probiotika, a svaka od njih ima specifične korisne učinke. Na primjer, neke vrste probiotika se koriste za smanjenje nadutosti i regulaciju crijeva, dok drugi mogu pomoći u jačanju imunološkog sustava ili smanjenju rizika od infekcija.

Ukoliko želite uključiti probiotike u svoju prehranu, najbolje je jesti hranu koja ih prirodno sadrži ili uzimati probiotike u obliku dodataka prehrani. Treba obratiti pažnju da probiotici sadrže dovoljno živih bakterija te da su proizvedeni od strane pouzdane tvrtke. Važno je zapamtiti da su probiotici samo dio cjelovite prehrane i da zdrav način života, uključujući dovoljno tjelovježbe i smanjenje stresa, također igraju važnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja.

Izvor: infogriz.com

Share this Article