Posadite ovu biljku kako bi otjerali komarce i muhe

admin
3 Min Read

Posadite ovu biljku kako bi otjerali komarce i muhe

Ako se želite riješiti komaraca i muha u svojoj okolici, postoji jednostavan način da to učinite – posadite biljku koja ih odbija.

Neki od biljaka koje su poznate po tome što odbijaju komarce i muhe su:

  • Citronella: Ova biljka ima miris koji je vrlo neprijatan za komarce, pa je stoga savršena za posaditi u blizini mjesta gdje se volite družiti vani.
  • Lavanda: Ova biljka ne samo da je lijepa, već i vrlo djelotvorna u odbijanju komaraca i muha. Stavite je u vaze ili posadite u blizini mjesta gdje se volite nalaziti, a nećete se više mučiti s tim insektima.
  • Eukaliptus: Eukaliptus također ima neprijatan miris za komarce, pa ga možete posaditi u blizini prozora ili vrata kako biste ih spriječili u ulasku u svoj dom.
  • Menta: Menta također odbija komarce i muhe, a uz to je i vrlo ugodna za oku i mirisa. Posadite je u svoj vrt ili u lončiće kako biste uživali u njenim blagodatima.
  • Pelin: Pelin je još jedna biljka koja odbija komarce i muhe. Posadite je u blizini mjesta gdje se volite nalaziti vani, a nećete se više morati brinuti o tim insektima.
  • Neven: Neven je lijepa biljka koja će ukrasiti vaš vrt, a uz to će i odbijati komarce i muhe.

Ukoliko posadite ovu biljku u blizini mjesta gdje se volite družiti vani ili u svojem domu, moći ćete uživati u miru i bez brige od komaraca i muha. A ako se odlučite za neku od biljaka s mirisom, ne samo da ćete se riješiti tih insekata, već ćete i uživati u lijepom mirisu. Posadite ovu biljku i uživajte u svom vrtu ili domu bez brige od komaraca i muha.

Većina biljaka koje se navode kao biljke koje odbijaju komarce i muhe su sigurne za upotrebu i ne predstavljaju štetnost za ljude ili kućne ljubimce. Međutim, postoje neke biljke koje mogu biti štetne ako se konzumiraju ili ako se dodiruju koža ili sluznice. Stoga je važno da se pridržavate uputa o njezi biljaka i da ih posadite na sigurno mjesto gdje neće biti dostupne djeci ili kućnim ljubimcima.

Također, neke biljke mogu imati alergijske reakcije kod nekih ljudi, pa je važno da se informirate o mogućim alergijskim reakcijama prije nego što ih posadite. Ako ste alergični na neku od tih biljaka, izbjegavajte ih ili se posavjetujte sa stručnjakom prije nego što ih posadite u svoj vrt.

Ukoliko se pridržavate uputa i posadite biljke na sigurno mjesto, one će vam pružiti mnogo koristi bez štetnosti za vas ili vaše okruženje.

Izvor: infogriz.com

Share this Article